16 jan. 2010

This one goes out to the one I love...

Ur en bok om kärlek av Niki de Saint Phalle 

Jag har en brevvän i London, han är en vän i verkliga livet men nu brevvän på nätet för att vi träffas näst intill aldrig.
Han skrev till mig i dag och sa att han för första gången i sitt liv hade drabbats av åldersnoja.
Jag frågade så klart varför.
För att livet går fort och jag skulle så gärna hinna få leva i en fungerade relation, i ett sunt förhållande innan det tar slut svarade han.

Att få till ett sunt förhållande, det borde väl ändå inte vara så mycket begärt i livet där allt av naturen är skapat för att vi ska vara två att dela tankar, känslor och upplevelser med, ändå är det så svårt och ändå lever alltför många utanför en relation.
Kan det verkligen vara så att det inte finns någon för alla, tänker jag ibland för varför annars har vi så svårt att hitta någon som vi kan känna samhörighet med, leva tillsammans med och hjälpa varandra att växa.

Kanske har vi slagits för hårt för vår individualism och våra fria tankar att vi inte längre litar på någon annan än oss själva. Eller att den andra kommer att vårda de känslor vi delar med oss av att vi inte längre vågar lita på varandra, därför stänger vi inte andra ute utan oss själva inne.
Kanske har vi slutat att älska oss själva, kanske har vi aldrig älskat oss själva.
Kanske har vi gått från att ha varit naturliga narcissister som bara vill vara omtyckta av varandra till patologiska narcissister som genom grandiosa uttryck kräver att bli omtyckta.
Kanske har vi slutat att försöka förstå varandra.

Kanske är det så att den svåraste uppgiften i våra liv är att hitta någon som matchar vårt eget individuella och unika jag.
Uppgiften som sätter all vår livserfarenhet och personlighets och sociala kompetens på dess yttersta prov att hitta någon som efter att förälskelsen har ebbat ut inte bara står ut för barnens och ekonomins skull utan någon som verkligen ser skönheten som finns inuti den andre och lär sig att älska den och som tycker om den andres sätt att tänka. Någon som kan acceptera den andre och kan trivas i ett liv i intim närhet.

Kanske är det så  att den enda uppgiften vi har i livet är att hitta någon att älska.

This one goes out the one I love...
The One I Love - R.E.M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails